środa, 16 marca 2016

Kokosowy pudding z kaszki manny


Dziś prosta propozycja śniadaniowa. Oczywiście tak przygotowaną kaszkę można zjeść też na ciepło ale mnie osobiście cieszy kiedy jest ona w formie zastygniętego puddingu. Z tych proporcji wychodzą dwie porcje.

składniki:
-8 czubatych łyżeczek kaszki manny (ok 40g)
-1/2 szklanki wiórków kokosowych
-2 łyżeczki miodu
-ok 2 szklanki wody (lub mleka)

Wiórki kokosowe wrzucić do naczynia miksującego i rozdrobnić 20s/10poz.

Założyć motylek i dolać wodę tak, żeby sięgała do wskaźnika polówki litra. 
Dodać kaszkę, miód i gotować 10min/2poz/100°C.

Przelać do miseczek. Po wystygnięciu schłodzić w lodówce przez parę godzin (najlepiej przez noc). 
Rano pudding wyłożyć na talerzyk odwracając miseczkę. Podawać z ulubionymi dodatkami np. granolą, owocami, dżemem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj zdjęcie wpisując jego adres tak: [img]ADRES-ZDJĘCIA-TUTAJ[/img]