Dziś ciasteczka może nie najbardziej fotogeniczne, za to pyszne. Jest to jeden ze smaków dzieciństwa, do którego z chęcią wracam. Żadne święta w naszym domu (na początku lat 90tych) nie mogły obyć się bez szyszek.
Ostatnio na blogu trochę ciszy, bo przygotowujemy się do rodzinnego wyjazdu. Po połowie maja wracam z nowymi, włoskimi inspiracjami.
składniki:
-3 szklanki płatków owsianych górskich
-1/2 kostki masła (100g)
-5 łyżek miodu
-7 łyżek kakao
Masło rozpuścić 3,5min/2poz/100°C.
Dodać miód, kakao i mieszać podgrzewając 3min/3poz/80°C.
Dołożyć płatki owsiane i całość wymieszać 45sek/2poz.
Masę wykładać do papilotek bądź na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić do zastygnięcia na parę godzin. Można ten proces przyspieszyć wsadzając je do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj zdjęcie wpisując jego adres tak: [img]ADRES-ZDJĘCIA-TUTAJ[/img]