Dziś szybka, prosta inspiracja obiadowa. Rosły mężczyzna może by się tym nie najadł ale ja dziś robiłam obiad tylko dla siebie i córki. W przepisie podaje dwa jabłka jako ilość na dwie osoby. Na każdą dodatkową osobę proponuję dołożyć po jednym sporym jabłku.
składniki:
-1-2 torebki ryżu
-2 duże jabłka
-1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
-cukier (opcjonalnie)
-woda
Ulubiony ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Jabłka obrać, podzielić na ósemki i wydrążyć gniazda nasienne. Umieścić je w naczyniu miksującym i zmiksować 10s/8poz.
Dodać łyżkę wody, łyżeczkę cynamonu i podgotować 10min/2poz/100°C.
Jeżeli jabłka są za kwaśne dosłodzić je do smaku i zamieszać 1min/3poz. Moje były dostatecznie słodkie i nie dosładzałam ich wcale
Jabłka podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj zdjęcie wpisując jego adres tak: [img]ADRES-ZDJĘCIA-TUTAJ[/img]