
składniki:
- 1kg pomidorów
-1 cebula
- 1/2 łyżeczki soli
-1/2 łyżeczki cukru
-szczypta cynamonu (opcjonalnie)
Pomidory umyć, nie obierać, wyciąć twarde części i pokroić na większe kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki.
Do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę i rozdrobnić 8s/8poz.
Odkręcić miarkę i otwór pokrywy zakryć koszyczkiem (inaczej pomidory będą pryskać).
Gotować 30min/1poz/SF (varoma).
Przez otwór w pokrywie dodać sól, cukier i cynamon, który podkreśla smak pomidorów.
Zakręcić otwór w pokrywie miarką i miksować 25s/2-10poz powoli podkręcając obroty.
Gorący przecier przelewać do słoików, zakręcać i studzić odwrócone do góry dnem.
Czy przecier da się zrobić w monsieur cuisine connect? Niedawno kupiłam go i jeszcze nie używałam a będę miała trochę pomidorów. W spisie przepisów w monsieur cuisine connect akurat przecieru nie ma.
OdpowiedzUsuńDa się :)
UsuńTak program na parze i tak samo wychodzi nic nie kupi.
UsuńPrzepis Super,
OdpowiedzUsuńJakim koszyczkiem???
OdpowiedzUsuń